Zamykání sezóny v Chrudimi

19.09.2011 14:17

24. 9. 2011 - Zamykání sezóny v Chrudimi.

Tradiční setkání kaktusářů z celé republiky a okolních zemí, tradičně  poslední sobotu v září, od 8 hodin budou otevřeny skleníky u Pavlíčků - 10% sleva na rostliny, občerstvení. Burza kaktusů a sukulentů od 10 do 14 hod v sále jídelny bývalé Transporty. Odpolední program od 14.30 hod s minipřednáškami v sále městského kina Svět. Večer Cactus párty v restauraci Bowling. 

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit. I naprostý amatér a laik si zde bude připadat jako kaktusový šílenec. Sál nacpaný k prasknutí, všude kaktusy a kaktusáři, bedýnky, bodlinky, cedulky... Doporučuji vzít si s sebou velkou přepravku a hodně peněz - tam se nakupuje samo, s cenami na výstavách ve Čtyřlístku a Botanické zahradě (Brno) se to nedá srovnat.

Pavlíčkovy skleníky jsou krásné a jako bonus - výborné občerstvení... Jak často si může kaktusář amatér pochutnávat na skvělém bifteku a poslouchat přitom rozprávky starých kaktusářských mistrů? Jednou ročně v Chrudimi!

My se tam bohužel letos z časových důvodů nejspíš nedostaneme, takže si to musíte užít za nás. A taky už máme plné kaktusárium, nevím, kde bychom ty nové kousky ubytovali.

A na závěr loňský vtípek z Pavlíčkových skleníků: